Çarşamba, Ocak 18, 2012

Makarna Kebabı (Selva)



Malzemeler: 500 gr. (1 Paket) Selva Fırın / Bucati Makarna, 100 gr. Rendelenmiş kaşar peyniri, 200 gr. Az yağlı dana kıyması, 300 gr. Kuru Soğan, 1/5 Demet Maydanoz, 2 Adet Limon, 50 gr. Tuz
Sos İçin: 400 ml. Süt, 100 gr. Un, 3 Adet Yumurta, 100 ml. Zeytinyağı.

Yapılışı:
Doğranmış soğan, rendelenmiş havuç ve kıyma bir miktar sıvı yağ ile kavrulur, kıyılmış maydanoz ilave edilir ve makarna içinin harcı hazırlanır. Büyükçe bir tencere içerisinde 4 - 5 lt. su kaynatılır. Su kaynadıktan sonra 50 gr. tuz, 1/5 su bardağı zeytinyağı ve 2 adet limonun suyu ilave edilir ve tencere yüksek ateşte kaynamaya devam eder. Selva Fırın / Bucati makarnayı, kaynayan su içerisinde 10 -12 dakika haşlayınız. Haşlanan makarnayı süzünüz. Yağlanmış tepsiye haşlanmış makarnanın yarısını döşeyiniz. Rendelenmiş 100 gr. kaşar peynirini önce alt tarafa, sonra kıymalı harcı ise üzerine yayınız. Geride kalan haşlanmış makarnayı üzerine döşeyiniz.

SOSUN HAZIRLANIŞI:
50 gr. zeytinyağını 100 gr. Un ile birlikte kavurunuz. 400 ml. Süt içerisinde 3 adet yumurtayı çırpınız ve kavrulan unun üzerine dökerek,yumuşak muhallebi kıvamında pişiriniz. Hazırlanan bu sosu tepsideki makarnanın üzerine dökerek, fırına sürünüz. Orta hararetteki fırında, sos açık kahverengi rengini alana kadar, 20 - 25 dakika pişiriniz. Pişen makarnayı dinlendirdikten sonra, porsiyon şeklinde keserek ılık servis yapınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: