Pazartesi, Ocak 23, 2012

Kıymalı Bamya



Malzemeler: 1 kavanoz Tukaş Sultani Bamya, 200 gr kıyma, 3 soğan, 1 yemek kaşığı Tukaş Domates Salçası, 1.5 çay bardağı zeytinyağı, 1.5 su bardağı su, 1 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu, Tuz

Yapılışı:
Soğanları soyup, kıyın. Domatesleri soyup, küp küp doğrayın.
Tukaş Sultani Bamya’yı süzün. Zeytinyağını tencerede kızdırıp, soğanı sote edin. Kıymayı ekleyip, kavurun. Domates ve süzülmüş Tukaş Sultani Bamya’yı ilave edip; şeker, limon suyu, tuz ve karabiber serpin. Suyu ilave edip, kapağını kapatın. Kısık ateşte 10-15 dk. pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: