Cuma, Ocak 06, 2012

Kopartma Kurabiye

Malzemeler: 3 adet yumurta, 125 gram margarin, Bir buçuk su bardağı tozşeker, 5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı kuru üzüm, 1 çay bardağı kuru dut, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık, 1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı:
Kuru dutu iyice yıkayıp kurutun. Yumurta, oda sıcaklığında margarin ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Kuru üzüm, dut, damla çikolata ve iri çekilmiş fındık ekleyin. Vanilya, un ve kabartma tozunu eleyip tüm malzemeler birbirleri ile özleşene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil vermeden yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembe renk alana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: