Çarşamba, Ocak 04, 2012

Kibrit Kebabı



Malzemeler:
4 adet orta boy patates, 1 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, 350 gr kıyma, 1 adet kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz.
Kızartmak için: Sıvıyağ.

Yapılışı:
Patatesler rendenin kalın kenarıyla uzun uzun olacak şekilde rendelenir. Kızgın yağa atılır, kızartılır. Sonra servis tabağına çıkarılır. Tavaya az yağ konur, ince kıyılmış soğan eklenir, pembeleştirlir. Üzerine kıyma ve tuz atılır. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Kızarmış patatesin üzerine önce sarımsaklı yoğurt konur, sonra kavrulmuş kıyma yerleştirilir. Servise sunulur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: