Çarşamba, Ocak 04, 2012

Kestaneli Kup

Malzemeler: 1/2 kg. kuzu kestane, 2 portakal kabuğu rendesi, 4 kaşık vanilyalı dondurma, 2 ceviz, krem şanti, bir miktar vişne şurubu, biraz portakal suyu, bir tutam şeker, bir tatam tuz.

Yapılışı:
Kestaneleri haşlayıp ayıklayın. Ayıklanmış kestanelere şeker, tuz ve biraz kaynatılmış portakal kabuğu rendesini ekleyip tel süzgeçten geçirip içine de biraz vanilya ekledikten sonra soğumaya bırakın. Elde ettiğiniz bu kestane püresini dört ayrı dondurma bardağına, tam orta yerine gelecek şekilde bölüştürün. Çırpılmış krem şantiyi kestane püresinin etrafına daire şeklinde sıkın. Cevizleri, kabuklan tam ortadan aynlacak biçimde kırıp ceviz kabuklarından dört tane küçük kap elde edin ve ceviz içlerini makineden geçirerek kestane püresinin üstüne serpin. Daha sonra her bardağa bir top dondurma ve dondurmanın üstüne de yarım ceviz kabuğunu yerleştirin. Krem şantilerin üstüne vişne şurubunu serptikten sonra en üstteki ceviz kabuklannın içine birer parça portakal suyu koyarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: