Çarşamba, Ocak 11, 2012

Keşkül-Ü Fukara



Malzemeler: 1 lt. süt, 1 su bardağı şeker, 1 yumurta sarısı, 1,5 yemek kaşığı nişasta ( pirinç unu da olabilir), 1,5 yemek kaşığı un, 1/2 su bardağı badem, 1/2 yemek kaşığı hindistan cevizi.

Yapılışı:
Bademler sıcak suda bekletilir,yumuşayan kabukları soyulur.Bademler ,hindistan cevizi ve 1 su bardağı süt blenderden geçirilir.Bu süt süzülüp tencereye lınır.Süzgeçte kalan badem tekrar bir kaba alınır, tekrar üstüne 1 su bardağı süt konur, yine lenderden geçirilir, yine süzülür ve tencereye boşaltılır.Bütün süt bitene kadar bu işlem tekrarlanır.( bu işlem bademler macun gibi ezilerek de yapılır ama bu daha pratik). En son süzgeçte kalan iyice incelmiş badem de süte katılır.Şeker, nişasta, un ve yumurta sarıları da eklenerek ocakta koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir. Keşkülü kaselere boşaltırken, biraz yukardan konumalı ki üstte göz göz kabarcıklar olsun.Bu da keşkül'ün bir özelliğidir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: