Çarşamba, Ocak 11, 2012

Kemalzade Kebabı



Malzemeler: 500 gr yağsız kuşbaşı dana eti, 500 gr domates, 1 çorba kaşığı margarin, 500 gr patlıcan, 100 gr yeşil sivribiber, 1 baş soğan, 250 gr dil peyniri

Hazırlanışı:
Kuşbaşı etleri az suda, bir baş soğan ile, kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin.Domatesleri rendeleyip, bir kaşık yağ ilave ederek, suyu azalana dek kaynatın. Patlıcanları halka halka doğrayın, kızgın yağda önce biberleri (bütün olarak), sonra patlıcanları kızartın. Dikdörtgen şeklinde bir payreks kaba, pişirilen kuşbaşı etleri dizin. Üzerine patlıcanları, biberleri ve domates sosunu ilave edip, en üste de ince dilimler halinde koparılmış dil peynirini döşeyin. Bir folyo kağıdıyla kapatıp, orta hararetli fırında peynirler eriyinceye dek pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: