Cuma, Ocak 06, 2012

Kayısılı Islak Kek

Malzemeler: 3 paket bitter çikolata, 250 gram margarin, 5 adet yumurta, 4 çorba kaşığı tozşeker, 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz badem, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 250 gram kayısı

Yapılışı:
Margarin ve çikolatayı ısıya dayanıklı cam bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Yumurta ve tozşekeri mikserleyin. Un, kabartma tozu, badem ve eriyen margarin ve çikolatayı sırayla şekerli yumurtaya ekleyin. Kayısıları bölüp çekirdeklerini çıkartın. 23 cm'lik kalıbı yağlayın. Kayısıları kalıbın dibine sıralayın. Üzerine hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40- 45 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: