Pazartesi, Ocak 23, 2012

Karagöz Tatlısı



Malzemeler: 250 gr süt, 250 gr tereyağı, 1 çay bardağı şeker, 30 gr yaş hamur mayası, 2 çorba kaşığı kakao, Aldığı kadar un
Şurubu: 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su

Yapılışı:
Tereyağı eritilir. Ilık süt ile maya da eritilir. Şeker ve tereyağı, süte katılıp karıştırılır. Un ilave edilerek yoğrulup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra hamur iki parçaya bölünüp, bir parçası kakao ile yoğrulur. Hamur tahtasına un serpilip, beyaz hamur oklava ile kare şeklinde açılır. Kakaolu hamur da aynı şekilde oklava ile büyütülüp, açılan beyaz hamur üzerine yerleştirilip, yuvarlanarak rulo gibi sarılır. Uzun rulo hamur 2 santim kalınlığında parçalara ayrılır. Yağlanmış fırın tepsisine tatlılar yerleştirilir. Yarım saat mayalandırılıp kızgın fırına verilerek pişirilir.
Fırından çıkarılıp hamur ılık hale gelince ılık şerbet de dökülüp şerbeti çektirilir.
Şurubu: Tencereye şeker ile su konulup kaynatılır. Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılıp, soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: