Pazartesi, Ocak 09, 2012

Kahveli Kedidili Pastası



Malzemeler: 250 gr kedidili.
Krema: 3 su bardağı süt, 1.5 çay bardağı un, 1 su bardağı şeker, 1 çorba kaşığı margarin, 1 paket vanilya.
Islatmak için: 2 çorba kaşığı eriyen kahve, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay bardağı ılık su.

Yapılışı:
Krema malzemesi margarin hariç bir tencerede kıvam alana kadar pişirilir. Ocaktan alınca margarin eklenir. Mikserle 5 dakika çırpılır. Bir fırın kabına kedilinin yarısı dizilir. Üzerine ıslatma karışımının yarısı gezdirilir. Kremanın yarısı sürülür. Kalan kedidili dizilir. Kalan ıslatma karışımıyla ıslatılır. Kalan krema en son üstüne düzgün bir şekilde yerleştirilir. Buzdolabında 2 saat dinlendirildikten sonra servise sunulur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: