Pazartesi, Ocak 16, 2012

Kadayıflı Muhallebi


Malzemeler: 250 gr tel kadayıf, 1 litre süt, 1 su bardağı pirinç unu, 1 su bardağı şeker, 3 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:Kadayıf didiklenerek küçük parçalara ayrılır. 2 çorba tereyağında açık kahverengini alana dek kavrulur. Diğer yandan süt, şeker ve pirinç unu kıvam alana kadar pişirilir. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı katılır. Mikserle 5 dakika çekilir. Kadayıfın yarısı bir kaba bastırarak konur. Üzerine muhallebi yayılır. Kalan kadayıf da muhallebinin üzerine yerleştirilir. Buzlukta 2 saat dondurulduktan sonra servise sunulabilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: