Salı, Ocak 17, 2012

Ispanaklı Çörek



Malzemeler: 125 gram margarin, 1 fincan sıvı yağ, Yarım paket yaş maya, 1 tatlı kaşığı şeker, Yeteri kadar tuz, 1 adet soğan, Yarım demet ıspanak, 100 gram beyaz peynir, Alabildiği kadar un, 1 bardak süt, 2 adet patates, 2 adet yumurta

Yapılışı:
Bir kase içersinde ılık sütün içine şeker ve maya koyarak karıştırın. Üzerini kapatarak mayalanmaya bırakın. Elenmiş unun içine oda sıcaklığında margarin, sıvı yağ, tuz, haşlanıp rendelenmiş olan patatesi, 2 adet yumurtanın akı ve 1 tanesinin sarısı olacak şekilde karışıma ekleyin. Kabarmış olan mayayı içine katarak yoğurun. Orta yumuşaklıkta bir hamur yapın. Tekrar mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta küçük doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar pişirin. Yıkanmış olan ıspanakları keserek, soğanla suyu çekilinceye kadar kavurun. İçine peynir katarak soğumaya bırakın. Kabaran hamurdan 1 avuç alarak merdaneyle 1 santim kalınlığında açın. Yuvarlak kurabiye kalıbıyla 2 tane kesin. Birinin içine soğumuş olan iç malzemeler koyun, diğer yuvarlak hamuru üzerine kapatın ve kalıpla kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Diğerlerini de aynı şekilde yaparak yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: