Perşembe, Ocak 12, 2012

İrmikli Şekerpare (Tukaş)



Malzemeler: 4 bardak un, 2 yumurta, 2 su bardağı irmik, 250 g oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, 1 paket Tukaş Pudra şekeri, 1 paket Tukaş Hamur Kabartma Tozu, Üzerine koymak için fındık
Şerbeti için: 4.5 su bardağı şeker, 6 bardak su, Yarım limonun suyu

Yapılışı:
Şerbet malzemelerini karıştırarak kaynatın ve ocağı kapatıp soğuması için kenara ayırın. Hamur için bütün malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine birer fındık koyun. Önceden 200°C’ye ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Oda sıcaklığına kadar soğumuş olan şerbeti, fırından çıkardığınız şekerparelerin üzerine dökün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: