Perşembe, Ocak 12, 2012

İrmikli Havuç Tatlısı



Malzemeler: Yarım paket margarin, 3 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 su bardağı irmik, 1.5 su bardağı toz şeker, 4 adet orta boy havuç, 2 avuç fındık, 1 paket toz krem şanti.

Yapılışı:
Margarinle irmik, rengi değişene kadar kavrulur. Üzerine 3 su bardağı sütle, 1 su bardağı toz şeker karışımı konur. Kıvam alana kadar pişirilir. Havuç ince rendelenir, üzerine 1 su bardağı su ve yarım su bardağı toz şeker katılır, yumuşayana kadar pişirilir. İrmikli karışımın üzerine khavuçlu karışım, fındık içi, toz krem şanti eklenir. Mikserle 1-2 dakika karıştırılır. Uygun büyüklükte kenarlı bir kaba dökülür, buzdolabında bir gece dinlendirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: