Pazartesi, Ocak 09, 2012

İncirli Muffin



Malzemeler: 1 su bardağı kıyılmış taze incir, yarım su bardağı yulaf ezmesi, 2 cay kaşığı kabartma tozu, 1 cay kaşığı tuz, 1/4 su bardağı eritilmiş margarin, yarım su bardağı bal, 1 adet yumurta, yarım su bardağı yağsız süt, 2 cay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu.

Yapılışı:
Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Unu, yulaf ezmesini, kabartma tozunu ye tuzu karıştırın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarini, yarım su bardağı balı ve yumurtayı bir arada çırpın. Unlu karışımın üzerine ekleyin. Sütü ve limon kabuğunu incirle karıştırın. Unlu karışıma katın ve tekrar karıştırın. Hamuru 12 adet yağlanmış muffin kalıbına pay edin. Önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika muffinler kızarana dek pişirin. Kalıptan çıkarın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: