Çarşamba, Ocak 04, 2012

Hünkar Beğendi



Malzemeler: 
Yarım kilo kuşbaşı et, 5 yemek kaşığı margarin, 2 adet domates, 4 adet patlıcan, 2 adet soğan, 2 kahve fincanı un, 3 su bardağı süt, 2 kahve fincanı kaşar rendesi, tuz, limon suyu

Yapılışı:
Patlıcanları közleyip, kabuklarını ayıklayın. Bir süre limonlu suda bekletin. Bu arada kuşbaşı et, domates, soğan, 3 yemek kaşığı yağ ve suyla tas kebabı gibi pişirin. Beğendi yapmak içinse, 2 kaşık yağı 3 kaşık unla pembeleşinceye kadar kavurun ve 3 bardak sütü yavaş yavaş üzerine ilave edin, suda bekleyen patlıcanları süzerek alın ve çatalla iyice ezdikten sonra sütlü karışımı ilave edin. Kaşar peyniri rendesini de içine ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın ve etle birlikte sıcak olarak servis yapın. Hünkar beğendinin üzerine biraz da kekik serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: