Pazartesi, Ocak 09, 2012

Hindistan Tatlısı



Malzemeler: 1 su bardağı irmik, 3 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, Yarım kilo rendelenmiş havuç, 1 bardak cekilmiş ceviz, 1 kutu krem şanti, 1 çay bardağı şeker, 125 gr margarin, Meyve olarak kivi,muz,çilek,istediğiz meyveler.

Yapılışı:
Tatlının yapılıcağı tencereye margarini koyup eritin. İçine irmiği ve şekeri ilave edin. Sütüde üstüne boşaltın. Muhallebi kıvamında pişirin.
Başka bir kapta ise rendelenmiş havucu ve 1 çay bardağı şekeri pişirin. Cevizide ilave edinve soğumaya bırakın. Normal büyüklükte bir borcamın her tarafını ıslayın ve muhallebiyi içine dökün. Üstüne pişirdiğiniz havucu dökün. 1 kutu krem şantiyi 1.5 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Hazırladığınız tatlının üstüne muntazam bir şekilde sıvayın. Meyvelerle süsleyin. Buzdolabında soğutarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: