Salı, Ocak 17, 2012

Havuçlu Haydari



Malzemeler: 1.5 su bardağı Sütaş Süzme Yoğurt, 1 adet orta boy soğan, 4 adet orta boy havuç, 4 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 kahve fincanı sıvı yağ

Yapılışı:
Bir tavada, sıvı yağ içine küp küp doğranan soğanlar iyice pembeleşince; baharatlar ve rendelenen havuçlar bu karışıma katılır. Kısık ateşte, 4-5 dakika çevrilerek sotelenir. Sotelenen havuçlar ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Başka bir kapta, Sütaş Süzme Yoğurda sarımsak, tuz ve karabiber ilave edilir. Soğuyan havuçlu sotenin üzerine dökülerek karıştırılır. İyice harmanlanan havuçlu haydarinin üzerine, nane ile süsleyerek serpilerek servise sunulur.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: