Çarşamba, Ocak 04, 2012

Havuçlu Cevizli Kek





Malzemeler: 2 su bardağı havuç rendesi, Limon, yumurta, su bardağı tozşeker, 2 su bardağı un, 2 kahve fincanı tereyağı, 100 gr iri çekilmiş ceviz içi, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tarçın, 1 paket vanilya
Süsleme İçin: 3 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Havuçları temizleyip rendeleyin. Limonun kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Çukur bir kasede yumurta sanlarını şekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, limon kabuğu rendesi, ceviz içi, tarçın, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar halinde çırpın. Hamura yavaş yavaş ilave ederek yedirin, yağlanmış kalıba boşaltın. 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin, (ben 45-50 dakika pişirdim. Siz bu arada bir kontrol edin). Fırını kapatarak 10-15 dakikada finnm içinde dinlendirin. Soğuyunca üzerini pudra şekeri ve ceviz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: