Perşembe, Ocak 19, 2012

Gün Böreği

Malzemeler: 3 adet yufka, 300 gr kıyma, 1 adet patates, Yarım çorba kaşığı salça, 2 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ, Yarım tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Mevcut yağdan 3 kaşık tavaya konur. Isınınca kıyma atılır ve tane tane olacak şekilde kavrulur. Üzerine tuz, salça ve rendelenmiş haşlanmış patates eklenir. Birkaç dakika daha kavrulur ateşten alınır. Yumurta, süt ve kalan yağ bir kapta çırpılır. İlk yufka serilir üzerine bu karışımdan birkaç kaşık sürülür. Yufka ikiye katlanır. Sıvı karışımdan biraz daha sürülür. Kat yerine hazırlanan kıymalı için üçte biri konur ve fazla sıkı olmayan bir rulo yapılır, kendi etrafında sarılır, yağlanmış yuvarlak bir tepsinin ortasına konur. Kalan iki yufkada aynı şekilde hazırlanır ve ortadakinin kenarlarına sarılır. Kalan sütlü karışım üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: