Salı, Ocak 03, 2012

Etli Gevrek



Malzemeler:
1 kg kemikli dana veya kuzu eti, 1 kahve fincanı sıvıyağ, Tuz, karabiber, kekik.
Hamur için: 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, Yeterince su.

Hazırlanışı:
Kemikli eti bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su, yeteri kadar tuz ekleyip, etler kemiklerinden ayrılacak hale gelene dek pişirin. Etler pişince tencereden alıp, eti kemiğinden ayırın ve etleri elle iyice parçalayıp, didikleyin. Daha sonra bir tavaya yağın yarısını alın. İçine didiklenmiş etleri ve karabiberi ilave edip, et kızarana dek kavurun. Kavrulmuş etleri ocaktan alın. Üzerine kekik serpip, kapalı olarak bekletin. Ayrı bir yerde unu ve tuzu karıştırın. Azar azar suyunu ekleyerek, ele yapışmayan hamur hazırlayın. Hazırlanan hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler koparıp börek yufkası inceliğinde açın. Bu yufkaları saçta ya da teflon tavada pişirin. Bir sofra bezinin üstünde kuruyana dek bekletin. İyice kuruyan yufkaları elle küçük parçalara ayırın. Ayrı bir tavaya veya tencereye kalan yağın yarısını alın ve elle kırılmış yufkaları içine atın. Daha sonra kızarana dek kavurun. Kenarda bekleyen etleri de ilave edip, hepsini birlikte 5-6 dakika daha kavurun. Üzerine kekik ve etin suyundan 2 çorba kaşığı gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: