Pazartesi, Ocak 09, 2012

Elmalı Turta



Malzemeler:
10 adet baklavalık yufka, 1 yemek kaşığı tereyağı, Yarım kahve fincanı su, Üzeri için pudra şekeri.
 İç harcı için: 3 tane orta boy elma, 1 çay bardağına yakın orta incelikte dövülmüş ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı bal.

Hazırlanışı:
Öncelikle iç harcımız için elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz. Rendelediğimiz elmaları bir tavaya alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. İki kaşık bal,iri çekilmiş ceviz içini ve tarçınını ekleyip soğuması için bir kenara alıyoruz. Baklavalık yufkamızı,tezgahımıza iki kat halinde seriyoruz. Soğuttuğumuz iç harcımızdan kenar kısmına koyup rulo yapıyoruz. En son kısmına erittiğimiz tereyağı ve yarım fincan su karışımından sürüp yapışmasını sağlıyoruz. İstediğimiz uzunluklarda kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz. 180 derecelik fırında (fırınına göre değişir)pembeleşene kadar pişiriyoruz. Servis aşamasında üzerine pudra şekeri eleyip tazecik demlenmiş bir fincan çay eşliğinde sevdiklerimize sunuyoruz. Afiyet olsun.

birtutamkekik arkadaşımızın sitesinden alıntıdır.

Hiç yorum yok: