Pazartesi, Ocak 16, 2012

Elmalı Bohça


Malzemeler: 5 küçük elma, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz, 5 milföy hamuru, 1 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, Karanfil tozu, Tarçın Zencefil.

Yapılışı:Elmalaların kabuklarını soyup sebze oyacağı ile çekirdek kısımlarını çıkarın. Düz tabanlı bir tencereye dizip üzerlerine toz şeker serpiştirin ve 5 dk. pişirin. Ceviz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırın. Elmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun. Herbir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin. Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: