Malzemeler:
3 adet yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 2 çorba kaşığı yumuşak
tereyağı, 1 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu.
Üzeri için: 3 adet orta boy elma, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1/2 çorba kaşığı tarçın.
Yapılışı:
Çukur kabın içinde pudra şekeri ve yumurta bembeyaz olana kadar
çıırpılır. Üzerine tereyağ, yoğurt, ellenmiş un ve kabartma tozu
eklenir. Malzemeler bütünleşene kadar kısa süre karıştırılır. Kek harcı
ortası delik olmayan yağlanmış fırın kabına dökülür. Üzerine kabukları
soyulmuş, ince dilimlenmiş elma sıkı sıkı dizilir. Elmanın üzerine
tarçın ve toz şeker serpilir. Kek önceden ısıtılmış 170 derece fırında
40-45 dakika pişirilr. Soğuyunca dilimlenir, servise sunulur.
Afiyet olsun. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder