Salı, Ocak 10, 2012

Düğme Çikolatalı Bisküvi



Malzemeler: Yarım paket tereyağı, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı mısır nişastası, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı kabarma tozu, Yeteri kadar un
Üzeri için: 1 paket bitter çikolata, 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Yumuşak tereyağı yumurta ve pudra şekeri mikserle karıştırılır. Üzerine nişasta, kabarma tozu ve orta sert kıvama gelene kadar un eklnerek yoğrulur. Sonra merdaneyle yarım santim kalınlığında açılılır. Çay bardağıyla yuvarlak kesilir. Bisküviler yağlanmış tepsiye dizilir. Diğer yanda çikolata ve tereyağı çok kısık ateşte tamamen eritilir. Düz uçlu krema torbasına doldurulur. Bisküvilerin tam ortasına gömlek düğmesi büyüklüğünde sıkılır. Tepsi önceden ısıtılmış 190 derece fırınna verilir, kurabiyeler açık pembe renkte pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: