Cumartesi, Ocak 07, 2012

Doğaba (Hakkari)



Malzemeler:
Su, Ayran, Haşlanmış et, Buğday, Karabiber, Pul biber, Et.

Hazırlanışı:
Yemek miktarına göre yoğurt bir tencerenin içinde yavaş, yavaş su ilave edilerek karıştırılıp ayran yapılır. Ayran kıvamına gelince ateşe alınır, ateşte kaynayıncaya kadar aralıksız karıştırılıp, ayran kaynadıktan sonra bir miktar pirinç veya döğülmüş buğday (dan) yemek miktarına göre , daha önce haşlanmış et (küçük doğranmış kemikli ) kaynamakta olan ayrana ilave edlir. Bu karışım kaynamaya bırakılırken öte yandan hazırlanmış olan yağsız kıymanın içine baharatlar ( pul biber , karabibeber v.s) karıştırılarak fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Bu köfteler de kaynamakta olan karışıma ilave ediltikten sonra tekrar belirli bir müddet daha kaynatılır, pişme kıvamına geldikten sonra ateşten alınır, servis tabaklarına doldurulduktan sonra üzerine yağda kızartılmış kırmızı biber ve kekik ile süslenip sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: