Cuma, Ocak 06, 2012

demir Tatlısı (Uşak)

Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt, 3 adet yumurta, Yarım tatlı kaşığı karbonat, 2 su bardağı un, Yarım tatlı kaşığı tuz
Şerbet için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, 1 dilim limon
Kızartmak için: 2 su bardağı sıvıyağ.

Yapılışı:
Önce şerbet malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır. Sonra hamur malzemesi derin bir kapta mikserle karıştırılır, 10 dakika dinlendirilir. Tavaya kızartma yağı konur. Isınınca bu tatlı için sobacılarda yaptırılabilen demir yağa batırılır. Hemen sonra hamura batırılır ve tekrar döndürerek sıcak yağa bırakılır. Altın rengini alınca hemen şerbete atılır. Buşekilde hamur bitene kadar işlem tekrarlanır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: