Perşembe, Ocak 05, 2012

Cümbüş Tatlısı



Malzemeler: 1 su bardağı kuru kayısı, 1 su bardağı kiraz şekerlemesi, 50 gram yeşil incir reçeli tanesi, 1 su bardağı kuru üzüm, 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu, 2 su bardağı tozşeker, 2 adet yumurta, 2.5 su bardağından bir parmak eksik un, Bir tutam kabartma tozu
Şerbeti için: 1 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı su, 1 adet limonun suyu.
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Diğer tarafta derin bir kaba küp şeklinde doğranmış kayısı, kiraz şekerlemesi, doğranmış incir reçeli, kuruüzüm, rendelenmiş portakal kabuğu ve 2 su bardağı tozşekeri boşaltın. Tüm malzemeyi harmanlayın, içine çırpılmış yumurta, un ve bir tutam kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. Boza kıvamına gelen karışımı yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine ılınmış şerbeti gezdirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: