Çarşamba, Ocak 18, 2012

Çilekli Milföy Pastası



Malzemeler: Milföy hamuru 1 paket 6'lı, 100 gr süt, 20 gr un, 30 gr şeker, 20 gr yağ, az vanilya, 200 gr çilek

Yapılışı:
Milföy hamurlarını bir tepsiye dizer çatalla deleriz ve 180 derece ısıtılmış fırına pişiririz. Ortalama 15-20 dakikada pişer. Bir tencerenin içerisine süt, un, şeker ve vanilyayı ocağa koyarız ısık ateşte karıştıra karıştıra kaynatırız. Kaynama işlemi bittikten sonra kenara alırız ve yağı yediririz. Kremamız soğuduktan sonra milföy hamurlarımızın üstüne süreriz aralarına doğranmış çiçekleri koyarız iki kat çilek üç kat milföy hamuru olacak şekilde koyarız ve dolapta iyice donmasını bekleriz. Üstüne pudra şekeri eler istenilen süsleme yapılır ve servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: