Pazartesi, Ocak 09, 2012

Çikolatalı Top Kurabiye



Malzemeler: 250 gr margarin, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi, 1 paket vanilya, 2.5 su bardağı un, 200 gr sütsüz çikolata, 1 kahve kaşığı margarin

Yapılışı:
Margarin, pudra şekeri, ceviz içi, vanilya ve unu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip pişirin. Çikolatayı margarinle birlikte benmari usulu eritin. Kurabiyelerin yüzünü batırıp servis tabağına alın. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: