Pazartesi, Ocak 16, 2012

Çikolatalı Puding


Malzemeler: 100 gr. ufalanmış bayat ekmek içi, 150 gr. tereyağı, 1.5 çorba kaşığı galeta tozu, Yarım limon kabuğu rendesi, 150 gr. pudra şekeri, 150 gr. fındık içi, 120 gr. çikolata, 6 yumurta.

Yapılışı:Puding kalıbını margarinle yağlayın. Üzerine galeta tozu serpin. Bir kasede tereyağı ile pudra şekerini çırpın, yumurta sarısını katın. Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın, yumurta akını, vanilya ufalanmış ekmek içini, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri ve ğala birlikte karıştırın, rendelenmiş çikolatayıda katıp, karıştırın. Bu hamuru puding hamuruna boşaltın. Kapağını sıkıca kapatın, bu kalıbı derince bir tencereye koyup yarısını geçene kadar su doldurun. Orta harlı ateşte 75 dakika pişirin. Ocktan aldıktan 15 dakika sonra kalıbı sudan alın. Soğuduğu zaman kalıbı servis tabağına ters düz edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: