Perşembe, Ocak 12, 2012

Çikolatalı Pasta (Tukaş)



Malzemeler: 3.5 su bardağı süt, 1 poşet Tukaş Çikolatalı Puding, 1 hazır kakaolu kek (2 dilim), 1 fincan süt, 1 paket sütlü çikolata, 1 kaşık Tukaş Pudra Şekeri

Yapılışı:
Soğuk sütü tencereye alıp, çikolatalı puding poşetini içine boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak, pişirin. Koyulaşmaya ve göz göz olup, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, arada bir karıştırarak soğutun.
Kek dilimlerini sütle ıslatın. Kekin alt dilimini düz servis tabağına alıp, kalın bir kat halinde üzerine çikolatalı pudingi yayın. Diğer dilimi üzerine kapatıp, geriye kalan çikolatalı pudingle kaplayın. Soğuması için buzdolabında bekletin. Pastayı buzdolabından çıkarın. Çikolatayı rendeleyip, pastanın üzerini kaplayın. Pudra şekeri serpip, süsleyin. Dilimleyip, servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: