Cuma, Ocak 06, 2012

Çikolatalı Lokum

Malzemeler: 3 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı tepeleme un, 2 yemek kaşığı şeker(çok tatlı seviyorsanız artırabilirsiniz), 2 yemek kaşığı kakao, 1/2 paket vanilya, 80 gr sütlü fındıklı çikolata
Arası İçin: 1 poşet kremşanti, 1/2 su bardağı süt, üzeri için bolca hindistan cevizi ve toz yeşil fıstık

Yapılışı:
Süt, un, kakao, şeker, vanilyayı ocağa alın. Çikolatayıda küçük küçük bölün, onu da koyun. Çırpma teliyle sürekli karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Dikdörtgen bir tepsinin altına hindistan cevizi ve yeşil fıstığı serpin. Pişirdiğiniz koyu muhallebiyi düzgünce heryerine eşit şekilde yayın. Tepsideki muhallebinin kalınlığı yarım cm kadar olacak, aksi takdirde görüntü hoş olmuyor. Yani tepsiyi çok iyi ayarlamanız gerekli. Muhallebiyi soğumaya bırakın. Bu arada arası için krem şantiyi hazırlayın. Soğuyan muhallebinin üzerine onuda düzgünce yayın, dolaba kaldırıp en az 1-2 saat soğumaya bırakın. Servis yapmaya yakın dolaptan alın, boyuna 4 enine 3'e keserek 12 dikdörtgen elde edin. Yassı bir tabağa hindistan cevizi ve yeşil fıstığı bolca koyun. Minik dikdörtgenleri spatula ile uçlarından hafifce kaldırıp eliniz ile çabuk hareketlerle rulo yapın. hindistan cevizi ve yeşil fıstık dolu tabağa alıp heryerlerini bulayın. Kağıt muffin kalıplarına alıp servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: