Çarşamba, Ocak 18, 2012

Çikolatalı Girdap Pasta



Malzemeler: 20 santip çapında hazır kek, 100 gr çikolata, 50 gr tereyağı, 1 yumurta çırpılmış, 175 gr şeker elenmiş.

Yapılışı:
Kreması için; çikolatayı küçük parçalara bölüp bir kabın içine koyarak, içinde kaynamayan sıcak su bulunan bir kabın üstünde çikolata eriyene dek tutun. Eriyince sıcak suyun üstünden alıp, yumurtayı kat.ın. Şekeri de ekleyip, düzgün bir görünüş alana dek tahta kaşıkla çırpın. Hazır kekin üstüne kremayı sürdükten sonra bir palet bıçağı ile üst ve yanlarına girdap deseni verin. Birkaç saat tutması için bekledikten sonra, üstünü gönlünüzce süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: