Perşembe, Ocak 05, 2012

Çatal Bastı Tatlısı

Malzemeler:
3 çay bardağı şeker, 3 çay bardağı sıvıyağ, 4 adet yumurta, 1 adet kabartma tozu, 1 adet vanilya, hindistan cevizi, un
Şurubu İçin : 4 bardak şeker, 6 bardak su.

Yapılışı:
İlk önce şurubu ateşe konur,kaynamaya bırakılır.Sonra hamur hazırlanır, yumurta, yağ ve 3 yumurta güzelcene çırpılır içine un,kabartma tozu, vanilya eklenerek kulak memesi yumuşaklığında yuğrulur, sonra köfte yapar gibi şekillendirilir,üzerine çatal ile bastırılark şekil verilir ve orta ateşli fırında pişirilir, piştikten sonra sıcak hamura soğutulmuş şurup dökülür üzeri hindistan cevizi ile süslenir, soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: