Pazartesi, Ocak 09, 2012

Bonfileli Kuşkonmaz



Malzemeler: 500 gram dana bonfile, 200 gram taze kuşkonmaz, 100 gram morel mantarı, 500 ml krema, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, 5 adet bebek patates, 50 gram Bizim Mutfak Teremyağ, Tuz, karabiber, Altın Hasat Sızma Zeytinyağı

Yapılışı:
Dana bonfileyi 3 cm kalınlığında doğrayıp bir streç filmin arasında 1 cm olana kadar ezin. Ezilen etlerin her iki tarafını kızgın tavada 2 dakika pişirin. Pişirme işlemi sırasında etlere tuz ve karabiber serpin. Kuşkonmazları kaynayan tuzlu suyun içinde 5 dakika haşlayın. Soğan ve sarımsağı kıyıp tavada soteleyin. Daha sonra morel mantarlarının yarısını ilave edip pişirin. Mantarlar kavrulduktan sonra kremayı ilave edip 10 dakika kaynatın. Karışımı ocaktan alıp ılınınca blenderden geçirin. Bir tencerede bebek patatesleri haşlayın. Haşlanmış patatesleri ortadan ikiye bölüp Teremyağ’da soteleyin. Geri kalan morel mantarlarını da Teremyağ’da soteleyin. Servis tabağının ortasına bonfileleri dizin. Üzerine kuşkonmazları ortadan ikiye bölerek çapraz şekilde yerleştirin ve mantarlı sosu gezdirin. Servis için iki ayrı tabağa sotelenmiş patates ve morel mantarını yerleştirip ana yemekle servis yapın. Afiyet olsun.

2 yorum:

birtutamkekik dedi ki...

merhabalar:)
tarifleriniz çok hoş,ve sayfanız dolu dolu.
bayıldım her birine.
izlenek istedim sayfanızı,ama paneli göremedim.
bende sizi bekliyorum sayfama.
kucak dolusu sevgiler..

LezzetOnline dedi ki...

Teşekkür ederiz. Zaten bizi izlemeye almışsınız. Bizde sizin blogunuzu takip ediyoruz beğenerek. :)(Bizi takipedin butonu sitenin en alt sağındadır.=