Cuma, Ocak 06, 2012

Böğürtlenli Şeftalili Pasta

Malzemeler: 
Pandispanya'sı için: 6 adet yumurta, 6 kahve fincanı toz şeker, 6 kahve fincanı un, 4 yemek kaşığı ılık su
Kreması için: 1 adet normal krem şanti, 1 adet orman meyveli krem şanti, 2 su bardağı süt, böğürtlen (yaklaşık 300 gr), 2 adet şeftali

Yapılışı:
Pandispanyamız için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. En son elediğimiz unu üç kerede ekleyerek spatula ile aşağıdan yukarıya kekimizi söndürmeden ılık suyumuzuda ekleyip karıştırıyoruz. Önceden yağlayıp unladığımız kalıbımıza bu karışımı döküyoruz. Ben aynı ölçüde 20-22 cm lik üç tepsim var bu karışımı üçüne pay ettim ve yaklaşık 20 dakikada kekler pişti. Sizin yoksa tek kalıpta kelepçeli olursa çok iyi olur pişirebilirsiniz ama pişirme süresi biraz daha uzun olacaktır ilk 30 dakika hiç fırını açmayın daha sonra kürdünla pişip pişmediğini kontrol edin (180 derece önceden ısıtılmış fırın)Kekimiz iyice soğuyana kadar bekleyip soğduktan sonra kalıptan çıkaralım. Üç parça kekimizi ister şeftali suyu istersenizde biraz şekerli süt ile ıslatın. Orman meyveli krem şantimizi 4/3 su bardağı süt ile iyice önceden çırpıp dolaba kaldıralım. Diğer sade krem şantimizide 1 su bardağından biraz fazla süt ile hazırlayıp kaldıralım. Kullanacağımız zaman buzdolabından çıkarıp orman meyvelinin içerisine böğürtlenleri katıp birinci pandispanyamızı kelepçeli kalıba koyup üzerine böğütli şantiyi koyup yayalım. İkinci kekimizi koyup diğer krem şantimizin bir kısmını üzerine sürmek üzere ayırıp kalanının içerisine 1,5 adet kabuklarını soyup doğradığımız şeftalileri karıştırıp ikinci pandispanyanın üzerine bunuda yayalım. Üçüncü pandispanyamızıda üzerine kapatıp yaklaşık 2 saat dolapta bekletelim. Kalan krem şantimizi 100 gr krema ve biraz toz şeker ile iyice çırpıp kelepçeli kalıptan çıkarıp serviz tabağına aldığımız pastamızın üzerini kaplayıp üstünüde istediğimiz gibi süsleyelim. Servis tabağınız kirlenmesin istiyorsanız dört adet uzun yağlı kağıt veya evde bulunan dosya kağıtlarındanda kullanabilirsiniz. Tabağımızın dört köşesine kağıtları yerleştirip pastayı ortasına koyalım krema sürme işimiz bitince kağıtları çekip pastanın altından alalım. Böylece tabağımız yerine kağıtlar kirlenmiş olacak.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: