Cuma, Ocak 13, 2012

Billur Kebabı



Malzemeler: 500 g kuşbaşı kuzu eti, 4 adet orta boy patlıcan kemer, 100 g taze fasulye, 2 yemek kaşığı bezelye, 1 adet orta boy havuç, 2 adet orta boy patates, 1 su bardağı ayçiçeği yağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 4 dilim kaşar peyniri, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 adet orta boy soğan

Yapılışı:
Kuşbaşı doğranılan kuzu eti derince bir tencerede ayçiçeği yağı ve soğanla pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra salça ve baharatlar eklenerek üzerine iki parmak su gelecek şekilde ağzı kapatılarak pişmeye bırakılır. Patates ve havuç kuşbaşı doğranır. Etin pişimine yakın fasulye, havuç, bezelye ve son olarak da patates ilave edilerek yemek pişirilir. Yemek piştikten sonra ocaktan indirilir. Alacalı soyulan patlıcanlar yarım saat kadar tuzlu suda bırakılır ve acılığı alınır. Daha sonra ıslatılan patlıcanlar peçeteyle kurulanarak, kızartılır. Kızaran patlıcanlar bir fırın tepsisine dizilerek bir bıçakla ortasından uzunlamasına açılır. Daha önceden hazırlanmış olan harç süzgeçle suyu süzülerek patlıcanların içine doldurulur. Dilimlenmiş olan kaşarlar da üzerine dizilerek, daha önceden 170 derece ısıtılan fırına sürülür ve kaşarların üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: