Pazartesi, Ocak 09, 2012

Bezelyeli Rulo Köfte



Malzemeler: 1 kg. dana kıyma, 3 tane yumurta, 1 adet iri soğan, 1 demet maydanoz, 250 gr. havuç, 1 çorba kaşığı margarin, Tuz, Karabiber, Galeta tozu, 1 bardak bezelye

Yapılışı:
Kıyma, 2 yumurta, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, biber ve yağ hepsi beraber yoğrulur. Yağlanmış tepsiye bir cm. Kalınlığında uzunlamasına yayılır, ortasına haşlanmış havuç ve bezelye konur.
Kıyma ile üzeri örtülerek rulo şekli verilir. Üzerine bir yumurta sürülüp, galeta tozu serpilerek orta hararetli fırında pişirilir. Tepsiye akan etin suyu arada kaşıkla alınarak etin üstünde gezdirilir, et soğuduktan sonra dilimlere kesilerek, garnitürlerle servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: