Perşembe, Ocak 12, 2012

Bezelyeli Patates



Malzemeler: 600 g patates (kabukları soyulup, her biri iri zar biçiminde doğranmış), 2 tatlı kaşığı bal, 3 çorba kaşığı elma sirkesi, 1/4 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1/2 tatlı kaşığı tarçın, 1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı, 2 orta boy soğan (doğranmış), 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı, 1/4 tatlı kaşığı tuz, 125 g iç bezelye.

Yapılışı:
Bal, sirkenin 2 çorba kaşığı, kırmızıbiber ve tarçını bir kâsede karıştırıp, bir kenara bırakın. Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca patatesleri ekleyip, ara sıra karıştırarak, 5 dakika pişirin. Ateşi biraz açıp, sık sık karıştırarak, patatesleri orta ateşte 5 dakika daha pişirin. Soğanlar, tereyağı, tuz, kalan 1 çorba kaşığı sirke, 6 cl. (1/4 su bardağı) su ve bezelyeleri ekleyip, karışımı soğanlar altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Kâsedeki ballı karışımı tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak, karışımı 1-2 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bezelyeli patatesi çukur bir servis tabağına aktararak, servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: