Pazartesi, Ocak 16, 2012

Bademli Revani


Malzemeler: 2.5 çorba kaşığı margarin, 100 gr çekilmiş badem, 4.5 kahve fincanı irmik, 1 kahve fincanı un, 9 yumurta, 3.5 kahve fincanı tozşeker, 1 limonun rendelenmiş kabuğu, Yarım çay kaşığı tuz
Şerbet için: 4 su bardağı tozşeker, 3.5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu
Süsleme için: 2 çorba kaşığı hindistancevizi

Yapılışı:25 cm çapındaki bir fırın tepsisini yarım çorba kaşığı margarinle yağlayıp un serpin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarılara tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 7-8 dakika çırpın. Yumurta aklarını 1 tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın. Kalan 2 çorba kaşığı margarini eritip soğutun. Un ve irmiği hamur yoğurma kabında harmanlayın. Çırpılmış yumurta sarısı, ı umurta akı ve bademi ekleyip karıştırın margarini ekleyip çırpın. Karışımı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Revaniyi fırından alınca sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine hindistancevizi rendesi serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: