Perşembe, Ocak 19, 2012

Bademli Kruvasan

Malzemeler: 500 g badem ezmesi, 200 g seker, 1 tutam tuz, 3 yumurta akı, 150 g dövülmüş badem, 100 g bitter çikolata.

Yapılışı:
Badem ezmesini, şekeri, tuzu ve yumurta aklarını mikserde halledin. Hamuru büyük delikli bir torbaya doldurun. Hamur tahtasına dövülmüş badem serpin. 7-8 cm uzunluğunda parçalar sıkın, parçaları dövülmüş bademde çevirin, kruvasan şeklini verin ve kağıtlı bir tepsiye dizin. Fırını 150-175 derecede ısıtın. Kurabiyeleri orta rafta 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın, uçlarını çikolataya batırırı. Afiyet olsun.

1 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

ellerine sağlık canım
:))))))))))))))