Pazar, Ocak 01, 2012

Bademli Alabalık Filetosu



Malzemeler: 
4 adet alabalık (200 gr.lık ayıklanmış), 1 çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı, 1 çay bardağı badem filesi, ½ limonun suyu, 2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un, 1 çorba kaşığı soya sosu, Tuz, Karabiber

Yapılışı:
Tavada Bizim Ayçiçek Yağı'nı kızdırın. Balıkları tuzlayıp, üzerine karabiber serpiştirin. Bizim Mutfak Un'a bulayıp, alt üst çevirerek kızartın. Servise vereceğiniz tabağa yerleştirin. Diğer bir tavaya bademleri koyup, yağda biraz renk aldırın. Soya sosu ve limon suyunu ilave edip, kaynatın. Bu karışımı balıkların üzerine kaşıkla gezdirerek dökün. Yeşilliklerle arzunuza göre süsleyip, servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: