Perşembe, Ocak 19, 2012

Ayranlı Düğme Çorbası



Malzemeler: 1 bardak aşurelik buğday, 500 gr. yoğurt, 1 kaşık un, 1 kaşık tereyağı, 1 soğan, 1 yumurta, 1 kaşık Tereyağı, Yarım demet dereotu, Maydanoz, Yeşil soğan, 1 kaşık salça, Tuz ve pulbiber

Yapılışı:
önce buğday yaklaşık 2 su bardağı suda pişinceye kadar haşlanır. Bir karıştırma kabında yoğurt yumurta ile iyice çırpılır. Haşlanan buğdaya bu karışım eklenir ve kaynamaya bırakılır. Bu arada kıymadan köfteler hazırlanır. Kıyma tuzlanır ve küçük küçük köfteler yapılır. Hazırlanan bu köfteler sıvıyağda kızartılır. Köftelerin içine taze soğan, dereotu ve maydanoz doğranır. Salça ve pulbiber de eklenir. Biraz hep birlikte kavrulurlar. Ardından kaynamakta olan çorbanın içine katılır. Bir süre beraber kaynatılır ve ocaktan alınır. Bu şekilde servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: