Çarşamba, Ocak 04, 2012

Armutlu Tarçınlı Krep



Malzemeler:
1 bardak un, 1.5 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 2 adet armut, 1 kaşık tereyağı, 1 çay bardağı şeker, 1 çay kaşığı tarçın.

Yapılışı:
Malzemeler karıştırılarak krep hamuru yapılır. Hazırlanan hamurdan küçük parçalar dökülerek krepler hazırlanır. Hazırlanan bu krepler top kek kalıplarına veya krem kara-mel kaplarına yerleştirilerek fırında tabak şekli alacak şekilde biraz daha pişirilir. Diğer taraftan armutlar soyulur, küçük dilimlenir. İçine şeker katılarak yağ ilave edilmiş tavada suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten alınca içine tarçın ilave edilerek karıştırılır. Tabak şeklindeki kreplerin içine doldurularak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: