Çarşamba, Ocak 11, 2012

Armutlu Puding



Malzemeler: 1/2 kg. tatlı ve sulu armut, 4 çorba kaşığı oralet, 3.5 çorba kaşığı mısır nişastası, 12 çorba kaşığı şeker, 1 paket vanilya, 250 gr. sade bisküvi, 1/2 su bardağı fındık, 1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin, 1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi

Yapılışı:
Tencereye oralet, şeker ve nişastayı koyup karıştırarak yavaş yavaş 3,5 su bardağı su ilave ediniz. Orta hararetli ısıda devamlı karıştırarak pişiriniz. Vanilya katıp ara sıra karıştırarak ılıklaştırınız. Kalıbı yağlayıp soyulmuş ve ince doğranmış armutları bir sıra kalıbın tabanına diziniz. Üzerini örtecek kadar krema koyup düzelterek buzdolabında dondurunuz. Artan kremaya küçük kırılmış bisküvi ve dövülmüş fındık katıp karıştırınız. Donan meyvelerin üzerine döküp tekrar dondurunuz. Kremanın kenarlarını bıçak yardımı ile kalıptan kurtarınız. İçinde sıcak su bulunan bir kap içinde kalıbın tabanını biraz tutup, servis tabağına ters çeviriniz. Armut aralarını hindistancevizi rendesi ile süsleyiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: