Pazar, Ocak 08, 2012

Açma Peynirli Börek



Malzemeler: 2 adet yumurta (1 sarı üzerine), 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, Alabildiği kadar un
İçi için: 2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir, 10-15 dal maydanoz
Araları için: Yarım paket margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
Hamur malzemesi biraraya getirilerek serte yakın bir hamur yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Süre sonunda hamır 8 eşit parçaya ayrılır. Her parça oklavayla tepsi büyüklüğünde açılır. İlk yufka yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Yüzeyine 3 çorba kaşığı eritilmiş margarin ve sıvıyağ karışımı gezdirilir. Üzerine ikinci yufka konur ve 3 kaşık yağ gezdirilir. Bu şekilde 4 kat üst üste konur. Peynirli iç serpilir. Kalan 4 yufkada aynı şekilde yerleştirilir. Kalan yağ ile yumurta sarısı en üste sürülür. Kare kare kesilir. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: