Salı, Aralık 27, 2011

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi



Malzemeler:
125 gram tereyağı, Yarım su bardağı esmer şeker, 7 çorba kaşığı pekmez, 1 adet yumurta, 4 su bardağı un, 2 çay kaşığı karbonat, Birer tatlı kaşığı zencefil, tarçın, yenibahar ve toz karanfil, Yarım çay kaşığı tuz.

Hazırlanışı:
Derin bir kapta esmer şeker, pekmez ve tereyağını krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın. Yumurta ekleyip, 2 dakika daha çırpın. Ayrı bir yerde, kalan tüm malzemeyi iyice harmanlayıp, yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Önce mikserle daha sonra elinizle karıştırın. Hamuru streç filme sarıp, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Daha sonra 4-5 mm kalınlığında açıp, istediğiniz şekilde kalıplarla kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralarında 2 cm aralık kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175nderece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp, 1-2 dakika dinlendirin. Üzerini gıda boyası ile dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: