Salı, Aralık 20, 2011

Yeşil Salata



Malzemeler:
100 gr Semizotu, 1 Kıvırcık Marul, 1 Kırmızı Soğan, 100 gr Kurutulmuş Domates(hazır ürün), 50 gr Dana Jambon, 100 gr Mantar, 5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, Tuz, Karabiber, 1 Çorba Kaşığı Kekik, 6 Çorba Kaşığı Sirke.

Hazırlanışı:
Semizotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklarını iri iri kıyın. Marulu yıkayıp ayıklayıin ve büyük parçalar halinde doğrayın. Semizotu ve marulu kapaklı bir kaba doldurup buzdolabında bekletin. Bu arada soğanı soyup halkalar halinde doğrayın. Domates ve jambonu küçük küpler halinde doğrayın. Mantarları ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın. Bir tavada 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp jambonu hafifçe kavurun. mantarı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Tavaya domatesi ekleyip kısa süre daha kavurun. Tavadaki karışımı bir kaseye alıp kalan yağ, sirke, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kasenin üzerini kapatarak buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce malzemelerin tamamını buzdolabından çıkarıp büyük bir servis kasesinde harmalayın. Dilerseniz salatanın üzerini maydanoz ve fesleğen yaprakları ile süsleyin.

Notumuz: Salatayı farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Karalahana, turp ve salatalık gibi malzemeler salatanıza lezzet katar. Ayrıca bir iki diş sarmısak salatanıza değişik bir tat verir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: