Cuma, Aralık 23, 2011

Üzümlü Sarma Çörek



Malzemeler:
2 yumurta (birinin akı ayrılır), 1/2 paket margarin veya tereyağı, 3 kahve fincanı yoğurt, 3 kahve fincanı şeker, 1 limon kabuğu rendesi, 4-4,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu.
İçine: 1 su bardağı kuru üzüm (dövülmüş), 3 çorba kaşığı şeker, 1 yumurta akı, 2 tatlı kaşığı tarçın, 3 çorba kasığı sıvı yağ.

Hazırlanışı:
Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, yumurtayı, yoğurdu, şekeri, limon kabuğu rendesini ekleyip çırpalım. Unu ve ka­bartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğura-lım. Hamuru, üzerine nemli bez örterek 15 dk. dinlendirelim. Bu arada çöreğin iç haremi hazır­layalım. Bir kaba kuru üzümleri, iri dövülmüş cevizi, şekeri, tarçmı, yumurta alam ekleyip ka­rıştıralım. Hamuru, merdane ile 0.5 mm. kalınlıkta açıp üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ süre­lim ve üzümlü, cevizli harcı yayalım. Hamuru rulo yaparak saralım. Hamur rulosunu buzlukta 15-20 dk., hafifçe sertleşene dek bekletelim. Ru­loyu buzluktan çıkaralım ve 2,5 cm. eninde di­limleyip margarinle yağlanmış fırın kabına yan şekilde dizerek üzerlerine çırpılmış l yumurta akı sürelim. Isıtılmış 190° ısılı fırında çörekleri, üzerleri açık pembe renk alana dek pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: